Çanakkale Depremi İstanbul Depreminin Habercisi Mi? Yunan Basınından İstanbul İçin Felaket Senaryosu: Büyük Yıkıma Neden Olacak

Posted by

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde 4.9 şiddetinde deprem oldu. Deprem başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde de hissedildi. Depremin ardından uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. Yunan Gazetesi Kathimerini de beklenen İstanbul depremini yazdı.

ÇANAKKALE’DEKİ DEPREM İSTANBUL’U VURMASI BEKLENEN BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?

Okuyucularına geçtiğimiz Pazartesi gecesi Çanakkale Boğazı’nı sarsan depremin Türkiye’de endişe oluşturduğunu belirtirken, “Türk sismologların Çanakkale’deki depremin İstanbul’u vurması beklenen daha büyük bir depremin habercisi olduğunu söylüyor” ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

Gazete ayrıca, “Tahminlere göre İstanbul depreminin şiddeti 7’den daha büyük olacak ve büyük bir yıkıma neden olacak.” ifadelerini okuyucularıyla paylaştı.

Çanakkale depremine dikkat çeken gazete, “AFAD verilerine göre, merkez üssü Çanakale olan 4,9 büyüklüğündeki deprem, saat 21.38’de 10 kilometre derinlikte meydana geldi ve maddi hasara yol açmadan İstanbul’da hissedildi.” ifadelerine yer verdi.

SİSMOLOG HÜSEYİN ÖZTÜRK: BUNDAN SONRA HER DEPREM İSTANBUL’DA BEKLEDİĞİMİZ BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ

Yunan gazetesi haberinde Türk Sismolog Hüseyin Öztürk’ün yaptığı “Bundan sonra her deprem İstanbul’da beklediğimiz büyük depremin habercisi. Bu küçük depremler yavaş yavaş fayları kırıyor ve büyük depremlere yol açıyor. Bu bir hazırlık gibi. Tetiklenecek olan büyük fayı açıyor. Bu depremler büyük depremin işaretleridir” açıklamasına da yer verdi.

SÜLEYMAN PAMPAL: BÖLGE ENDİŞELİ

Gazete, aynı görüşe sahip olan bir başka Türk Sismolog Süleyman Pampal’ın sözlerine de haberinde yer verdi:
“Bölgemiz endişeli. Marmara’nın güneyinde ya da Anadolu Rifti’nde 7 şiddetinden büyük bir deprem tüm bölgeyi, İstanbul’u, Çanakkale Boğazı’nı etkileyecek bir deprem olacaktır.”

NACİ GÖRÜR: TABLO PEK İÇ AÇICI DEĞİL

Kathimerini Gazetesi haberinin sonunda yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün, “Tablo pek iç açıcı değil. Ekonominin kalbi burada atıyor. Bu sadece Türkiye’nin sorunu değil, dünyanın sorunu. Normal seyrinde 22.000-24.000 deprem olması gerekirken bu yıl 75.000 deprem oldu. Bunların 50.000’i artçı deprem ve deprem bölgesinde, geri kalanı diğer bölgelerde. Olasılık yasası ve jeolojik olaylara bakarak yüksek şiddetli depremin yaklaşmakta olduğu söylenebilir” ifadelerine yer verdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir